Despre noi

104 WOW LABWow Lab este prima companie de educatie stiintifica prin invatare experientiala din Romania. Inovatia si creativitatea sunt valorile cheie care stau la baza crearii programelor si atelierelor noastre,  oferind copiilor intre 5 si 12 ani bucuria de a cunoaste si de a invata cu ajutorul experimentelor stiintifice practice.

Invatarea experientiala se bazeaza pe principiul implicarii active a participantilor, care pot asimila mult mai usor cunostinte noi pe baza informatiilor obtinute in urma propriei experiente. Astfel, copiii invata intr-un mod care le face placere si care ii ajuta sa faca asocieri corecte si sa retina usor informatia, un mod nou si palpitant, care le dezvolta atat nivelul de cunostinte, cat si gandirea critica si creativa, prin incurajarea explorarii unor noi teritorii.

Wow Lab inoveaza  atat la nivel de curriculum – domenii stiintifice abordate din perspectiva experientiala, cat si la nivel de metodologie – imbogatind metoda invatarii experientiale cu noi instrumente de lucru, cum ar fi : mind mapping, folosirea tuturor simturilor (vaz, auz, miros, pipait), multimedia, jocuri de rol, jocuri si experimente individuale si in echipa, schimbul de feed-back sau dezbateri pe baza unor materiale prezentand fenomene sau enigme. In plus, celor 4 etape ale invatarii experientiale, Wow Lab adauga o etapa suplimentara:  inovatie in utilizarea conceptelor,  dedicata stimularii imaginatiei si a gandirii creative a copiilor.

Ce este DE CE?-ologia

Am creat acest concept unic in Romania pentru a imbraca viziunea noastra asupra invatarii prin joc intr-o forma memorabila si relevanta pentru copii. Atelierele noastre isi propun sa stimuleze curiozitatea copiilor pentru stiinta  si sa le descopere raspunsurile la cea mai fireasca intrebare a copilariei: DE CE?